четвъртък, 11 април 2013 г.

За Котките и техните стопани

Обичате ли котки?

Аз - не.
Не им харесвам това, че имат навика да ме гледат отвисоко, че са независими.
Не разчитат на моята обич - чудесно си се справят и без нея.
Обаче обичат  стола ми, любимата ми блуза, обичат да лягат върху дъвката ми и винаги са готови да покажат нокти срещу моята проява на нежност.
   Но има хора, които са готови да се изправят срещу своенравните животни, намират начин да им влязат под кожата ( козината) и общуват с лекота с тях.
Възхищавам се на такива хора, защото те притежават сила на характера, за каквато аз мога само да си мечтая.
  Това е моят подарък за една котеукротителка. Разбирайте го в буквалния смисъл на думата, защото в момента отглежда ( доброволно!?!) коте-тинейджър и коте в критическа и хич не и е лесно :))


Тук е котето-тинейджър. ( с невинен поглед " кой, аз ли?")

А това е другата котка, с натрупан житейски опит, неконтролируема като тинейджър :)
   Ако след всичко това някой се осмели да си вземе коте, препоръчвам малко литература на тази тема:

5 коментара:

  1. Днес усмихна деня ми с тези толкова затрогващи подаръци. И особено с написаното, чак се зачудих аз ли съм този "коткоукротител" :)Всичките ти произведения имат душа, това е характерно за твореца и ти определено си такъв.

    ОтговорИзтриване
  2. А аз също не обичах котки особено,но в момента с течение на времето съм горд стопанин на 10+ =) И съответно супер много ми допадна това,което си сътворила
    =)

    ОтговорИзтриване
  3. хихи много забавна публикация :) Чудесни са се получили творенията ти, тъй както не си голям котешки фен :) На мен ми стана мило, защото ми напомни за моя сиамец (лека му пръст!) и колко изтънчен беше...не беше никак проклет като майка си :)На котеукротителката пожелавам по-леко да минават дните и без крайности :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много мил подарък, точно като за любител на котки :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви за мненията, момичета! За мен беше истинско удоволствие да направя комплектчето и се радвам, че и на вас ви харесва.

    ОтговорИзтриване